Snabb-bakade vitlöksbröd
15 stycken
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl smör- och rapsolja
- 3 dl mjölk
- 7-10 vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och pressa ner vitlöken. Blanda med träslev (ca 10 minuter) eller maskin (5-6 minuter) tills degen inte klibbar. Är den för lös tillsätts mer mjöl.
Dela degen i 15 lika stora bitar. Forma till bullar eller bröd och lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Snitta med 3-4 snitt, grädda i ugnen ca 10-15 minuter eller tills bröden har en fin färg.
För er Viktväktare:
Points: 55 P för hela satsen om man använder lättmjölk.
Personliga Points: 55 PP för hela satsen om man använder lättmjölk.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 1 777 times, 1 visit(s) today