Lussebullar med kvarg
40 stycken
- 1 ägg
- 250 gr naturell kvarg
- 2 pkt saffran
- 1 pkt jäst
- 1 dl flytande margarin
- 5 dl mjölk
- 1 1/2 dl vit sirap eller strösocker
- 1/2 tsk salt
- 18 dl Vetemjöl
- russin till garnering
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölk och kvarg, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och rör om så den löser sig. Häll på resterande degspad och tillsätt saffran, sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som får jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 40 bitar som rullas och formas. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och garnera eventuellt med russin. Grädda i ugn på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 150 P för hela satsen, alltså 4 PP per bulle om man använder 0,3%-ig kvarg, smör- och rapsolja, lättmjölk och sötningsmedel istf socker. Det behövs dock en matsked socker för jästen (denna är inräknad i totalen), så byt inte ut allt. Lägg till P för eventuella russin.
Points: 150 P för hela satsen, alltså 4 PP per bulle om man använder 0,2%-ig kvarg, smör- och rapsolja, lättmjölk och sötningsmedel istf socker. Det behövs dock en matsked socker för jästen (denna är inräknad i totalen), så byt inte ut allt. Lägg till P för eventuella russin.
Personliga Points: 150-155 PP för hela satsen, alltså 4 PP per bulle om man använder 0,1%-ig kvarg, smör- och rapsolja, lättmjölk och sötningsmedel istf socker. Det behövs dock en matsked socker för jästen (denna är inräknad i totalen), så byt inte ut allt. Lägg till SP för eventuella russin.
Recept – Viktväktarna, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Tips till glöggminglet