Du i Fokus
Mode & Skönhet

Inika – 100% naturligt!

skriv ut
Inika är ett skönhetsmärke från Australien som har funnits på den svenska marknaden ett tag, men nu blivit helt ekologiska och även bytt utseende. I serien ingår alltifrån foundation, hightlighter, mineral läppstift, ögonskugga med mineraler, concealer och maskara. Produkter som vunnit mängder med priser och ständigt utvecklas!

Inika tillverkas i Australien och lanseras i Sverige av Lillemor och Peter Svensson. Bägge brinner för miljön och naturen och såg det som sin uppgift att sprida information och öka kunskapen om hur kemikalier och tillsatser i skönhetsprodukter påverkar oss. För dem är det viktigt att göra medvetna val, ska man kunna göra det så måste man veta mer om vad som finns i produkterna och hur de påverkar vår miljö. Kemikalier som exempelvis hormonstörande parabener hittar man som oftast i traditionella skönhetsprodukter som bland annat schampo, balsam, duschkrämer, solkrämer och make-up. De såg bristen och startade sitt företag Ecoholics, en webb-butik som säljer ekologiska skönhetsprodukter som inte innehåller tillsatser eller kemikalier som skadar människa eller miljö.

Inika är ett av märkena de fastnat för. Det är förstklassig ekologiskt certifierat makeup, som inte kompromissar med vare sig påverkan på naturen, människan eller kvaliteten på produkterna. Inika består av rena mineraler och ingredienser som dessutom även är vegan- och halal certifierade. Produkterna är förstås helt fria från skadliga syntetiska kemikalier och tillsatser.

Vi har testat Inikas produkter och kan konstatera att de inte känns alls på huden. Makeupen känns fjäderlätt och man måste nästa titta sig i spegeln för att se att man verkligen är sminkad. Produkterna har bra färgpigment och sitter utan problem hela dagen, de kladdar inte utan tas snabbt upp av huden. Förpackningarna är enkelt svarta och känns lite lyxiga.

Inika finns bland annat hos Ecoholics

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Mildhpress Beauty

Visited 2 times, 1 visit(s) today