Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Kladdkakemuffins med dumlefyllning

skriv ut
6-8 muffins
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 2,5 dl vaniljkvarg
  • 1 tsk bakpulver
  • dumlekolor
Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker tills det blir “fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt kvargen.

Häll smeten i muffinsformar, tryck ner en dumlekola (valfri smak) och grädda i ugn ca 10-12 minuter.

Låt gärna muffinsen vara lite ljummen vid servering, så kolan är lite rinnig.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 17 för hela satsen om man använder sötströ istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 P per dumlekola.

Points: 17 för hela satsen om man använder sötströ istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 P per dumlekola.



Recept & bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 353 times, 1 visit(s) today