Kladdkakemuffins med dumlefyllning
6-8 muffins
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 krm salt
- 2,5 dl vaniljkvarg
- 1 tsk bakpulver
- dumlekolor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker tills det blir “fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt kvargen.
Häll smeten i muffinsformar, tryck ner en dumlekola (valfri smak) och grädda i ugn ca 10-12 minuter.
Låt gärna muffinsen vara lite ljummen vid servering, så kolan är lite rinnig.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 17 för hela satsen om man använder sötströ istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 P per dumlekola.
Points: 17 för hela satsen om man använder sötströ istf socker och 0,2%-ig kvarg, plus 2 P per dumlekola.
Recept & bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 353 times, 1 visit(s) today