Asiatisk kyckling med sojabönor

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 250 gr sojabönor
  • 3-4 morötter (ca 200 gr)
  • 1 knippa salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk majs- eller rapsolja
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk majsstärkelse
  • 5 dl vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Skala morötterna, dela dem och strimla tunt. Strimla kycklingen och salladslöken. Pressa vitlöken.

Hetta upp hälften av fettet i en panna och fräs kycklingen. När den börjar få färg tillsätts resten av fettet samt salladslöken och vitlöken. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Rör ut majsstärkelsen i ca 1 dl av vattnet och ställ åt sidan (redning). Ha ner sojabönorna i grytan, samt ostron- och fisksåsen, sojan, sesamoljan, morötterna och vattnet. Blanda om och låt koka upp. Tillsätt redningen och låt koka tills såsen tjocknar. Smaka av med ev salt och peppar.

Servera med ris eller nudlar.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 19, Blå 7, Lila 7 för hela grytan om man använder 1 msk fett att steka i. Lägg till Sp för ris eller nudlar.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita