Du i Fokus
Hem & Inredning

Så skapar du ett harmoniskt hem med Japandistilen

skriv ut

Trött på att hålla dig till en stil? Få det bästa av två världar genom att inreda enligt dentrendiga Japandistilen. Här är fem tips på hur kombinerar skandinavisk minimalism med japansk elegans.

Japandistilen är en designtrend som går många år tillbaka och är ett resultat av alla danska arkitekter och formgivare som rest i väg och sökt inspiration i Japan. Stilen kännetecknas avminimalism, enkelhet och funktionalitet i kombination med värme, naturliga material och traditionella inslag.

Nyckeln bakom trenden är att använda trä, bambu och linne då materialen skapar en känsla av värme och koppling till naturen. Färgpaletten är ofta dämpad med toner av vitt, beiget och grått samt detaljer med svarta och träfärgade toner.

Möblerna är enkla och funktionella med rena linjer och oftast gjorda på naturmaterial. Detta kan tillexempel innebära minimalistiska matbord i trä tillsammans med rottingstolar. Varför inte kombinera med en skön och lågt liggande soffa i vardagsrummet?

– Japandistilen är ett bra alternativ för människor som letar efter en balans mellan enkelhet,traditionella element och naturinspirerad design. Det skapar en naturlig känsla i rummet somhjälper till att lyfta bort stressen från vår vardag, säger Christina Holmberg, PR &Communications Manager Nordics på GROHE.

Fem tips för att inreda enligt Japandistilen

1. Naturliga material
Använd naturliga material som trä, bambu och linne för att skapa en känsla av värme ochanslutning till naturen. Detta kan inkludera ljusare trägolv och bambu- eller linnegardiner.

2. Dämpad färgpalettHåll dig till en dämpad färgpalett av vitt, beiget och grått med nyanser av svart och trä. Dettakommer att skapa en fridfull och lugnande atmosfär.

3. Japanska element
Inkludera traditionella japanska element som tatamimattor, glidande shoji-skärmar ellerpapperslyktor. Dessa element kommer att skapa karaktär och en unik touch.

4. Minimalt och funktionellt
Satsa på minimala och funktionella möbler och inredning. Detta inkluderar enkla förvaringsenheter som gömmer undan dina prylar.

5. Balans och harmoni
Använd symmetri och luftiga utrymmen för att skapa balans och harmoni. Detta kan uppnås genom att placera växter och ljus i par eller genom att lämna öppna ytor.

Text och bild – Grohe

Visited 11 times, 1 visit(s) today