Du i Fokus
Resor

Mer intimitet och färre svärföräldrar

skriv ut

En majoritet av svenskarna känner sig mer romantiska på sommaren och önskar också mer intimitet. Det visar en ny undersökning från Countryside Hotels. Samtidigt spelar det stor roll vilka som följer med på semestern, där partnern och egna barnen ligger i topp, medan andras ungar, jobbkollegor och svärföräldrar ligger i botten.

”Sommaren är en tid där mycket ska infrias, vi ska koppla av, få nya intryck och ha kul. Undersökningen visar att det finns en stark önskan hos många svenskar om att få knyta an till sin partner med mer romantik och intimitet på semestern,” säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels.

En majoritet av svenskarna känner sig mer romantiska på sommarsemestern. Undersökningen visar att 54 procent känner sig lite mer romantisk än vanligt medan 24 procent känner sig mycket mer romantisk än vanligt. Endast en procent känner sig mindre romantisk medan 21 procent varken känner sig mer eller mindre romantisk på sommarsemestern jämfört med vardagen.

Vill ha mer intimitet

Undersökningen visar också att hälften av svenskarna, 50 procent, önskar mer intimitet på sommarsemestern jämfört med i vardagen. Endast en procent önskar mindre intimitet och för 49 procent förändras inte önskemålen om intimitet på sommarsemestern.

”Vardagsstress är för många ett hinder för romantik och intimitet och därför kan sommarsemestern bli ett efterlängtat avbrott och en möjlighet att både slappna av och knyta an till varandra på fler plan,” säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels.

Resultatet visar att förutsättningarna för romantik och intimitet finns där hos många. Endast 6 procent upplever mer konflikter på sommarsemestern medan 16 procent upplever färre konflikter. För 78 procent är det ingen förändring när det gäller antalet konflikter på sommarsemestern jämfört med vardagen.

Hellre egna barn än andras ungar

Det finns dock vissa personer som är mer populära än andra att ha med sig på sommarsemestern. Undersökningen visar att populärast att ha med sig på semestern är ens partner, egna barn eller en kompis. De man minst gärna har med sig på sommarsemestern är andras barn, jobbkollegor eller släktingar.

Populärast att ha med på semestern:

  1. Partner
  2. Egna barn
  3. Kompis
  4. Syskon
  5. Mamma

Minst populära att ha med på semestern:

  1. Andras barn
  2. Jobbkollega
  3. Släktingar
  4. Svärmor
  5. Svärfar

”Det är tydligt att vi hellre umgås med egna barnen och de närmaste än andras ungar och svärföräldrar. Men det är inte alltid man kan välja och ofta kan man hitta stunder för egentid och romantik även om svärfar bankar i farstun,” säger Anna Övergaard.


Text och bild – Pressmaterial


Visited 9 times, 1 visit(s) today