Pasta med skinka och champinjoner

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr färska champinjoner
  • 200 gr rökt skinka
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl matlagningsvin
  • 1 buljongtärning
  • 1/2 dl hett vatten
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör och rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Dela champinjonerna och skiva tunt på tvären. Strimla skinkan. Dela löken på hälften och skiva tunt.

Hetta upp en stekpanna, ha i svampen. Fräs i torr panna tills vätskan är borta och svampen börjar “gnissla”. Sänk värmen och tillsätt fettet, löken och skinkan. Fräs tills allt fått färg, ca 5 minuter. Ha i matlagningsvinet och låt reducera, men låt inte koka helt torrt. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och ha ner även detta samt matlagningsgrädden i pannan. Bland om och koka ihop till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och sallad.

 

För er Viktväktare: 18 SP Flex för hela såsen, 5 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita