Du i Fokus
Dryck

Ekologisk Pinot Noir från Domaine la Feuille

skriv ut

Detta är den första lanseringen från Domaine La Feuille som vill erbjuda franska viner av hög kvalitet till den kräsne vinentusiasten. Först ut är en ekologisk Pinot Noir från Languedocs solkyssta dalar i sydöstra Frankrike, på en lite mer ”petite” box om 1,5 liter.

– Det känns härligt att få lansera detta vin just nu då Pinot Noir inte bara är stundande favorit hos mig, utan även hos den vinintresserade svensken. Att dessutom erbjuda en ekologisk Pinot av denna kvalitet från just Frankrike där druvan har sitt ursprung känns ju såklart lite extra kul, säger Oskar Johansson, produktansvarig hos Anora.

Domaine La Feuille har en mörk, blåröd färg. Doften är nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, jordgubbar, blåbär, kryddor, sandelträ, örter och vanilj. Även smaken är nyanserad och fruktig med inslag av fat, jordgubbar, blåbär, kryddor, sandelträ, örter och vanilj.

Vinet kommer i en smidig 1,5 litersbox och görs av Pinot Noir-druvor som odlats i de solkyssta dalarna i Pays d’Oc-regionen, i södra Frankrike. Drick det som sällskapsvin eller kombinera det med olika rätter såsom kött, rostade grönsaker, eller till din favoritbricka fylld med charkuterier och ost.

Serveras med fördel svalt, runt 18°C, i ett stort glas som förstärker aromerna.

Domaine la Feuille
Artikelnummer: 
51407

Pris: 159 SEKText – Marlene Rindå Jikita, BIld – Pressmaterial

Visited 20 times, 1 visit(s) today