Du i Fokus
Hem & InredningMat & Dryck

Maria Montazami sätter guldkant på julen

skriv ut

Fyrklövern har i ett nytt samarbete med hollywoodfrun Maria Montazami designat julservisen Christmas Moments by Maria Montazami . Bakgrunden till designsamarbetet är en kombination av Marias heminredningsintresse och hennes stora kärlek för julen.

Samarbetet mellan Maria Montazami och Fyrklövern började för flera år sedan när Maria designade den serien Moments. Hon berättade då hur hon hämtat inspiration till kollektionen från sitt eget liv; älsklingskudden, smyckeskrinet och favoritläppstiftet. Momets har en diskret grå dekor med en upphöjd pärlbård i vitt och en skimrande handmålad kant i platina. Denna har nu utökats med en julservice som Maria pratar varmt om.

– Jag har hämtat inspirationen till servisen från mina egna jular. Barndomsminnen av sirliga girlanger, tindrande stjärnor och snöflingor, berättar Maria Montazami.

Designidén har tolkats av illustratören Anna Handell. Resultatet är en julservis med lättsam vintagekänsla, toppad med äkta guld och en sinnlig dekor inspirerad av misteln som uppmuntrar till julkyssar.  Just mistel har en mycket speciell betydelse för Maria, det är under den hon och barnen kramas och där möts makarna efter gräl.

I servisen ingår även Maria Montazamis egen kristallglaskollektion. Glas med diamantgraverad stjärndekor och ett öppet formspråk vilket förhöjer servisens exklusiva känsla. Extra julstämning skapar det ståtliga snapsglaset som Maria designat för kollektionen.

Marias mål med Christmas Moments by Maria Montazami har varit att skapa en tidlös servis av god kvalitet. Tanken är att porslinet ska kunna tas fram jul efter jul och föras vidare till kommande generationer. En servis som skapar känslan av en varm och inbjudande jul, samt ger minnen för livet!

Christmas Moments hittar man hos www.fyrklovern.se

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 17 times, 1 visit(s) today