Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Yoghurtglass med mango

skriv ut
8-10 portioner
  • 3 äggvitor
  • 450 gr turkisk yoghurt
  • 2 mango
  • 1 dl socker
  • 1 msk limesaft
  • 2 msk vaniljsocker
Gör så här:

Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng.  Blanda yoghurt, limesaft och vaniljsocker. Vänd ner marängen i yoghurtsmeten.

Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie.  Låt hänga rejält över kanterna, för att senare kunna täcka ordentligt. Häll hälften av yoghurtsmeten i formen, lägg ner mango skuren i små bitar i ett jämt lager och häll över resten av smeten. Jämna till ytan och vik över resten av plastfolien. Ställ i frysen 4-5 timmar eller över natten.

Ta ut ur frysen en kvart innan glassen ska serveras. Skär i skivor och servera med mangobitar.

För er Viktväktare:

Points: 5 P för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel.

Personliga Points: 5-11 för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel.

MittWW: Grön 5, Blå 1, Lila 1 för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 221 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Yoghurtglass med mango

Kommentarer är stängda.