Fyrklövern släpper ny servis – designad för gemenskap

skriv ut
Fyrklövern har funnits på den nordiska marknaden sedan 1974 och är ett av Nordens största företag inom porslin, glas och hemdekoration. Nu lanseras en ny porslinsserie, Norma, med skönhet, funktion och god design som är företagets vanliga signum.

Vitt fältspatporslin, mjuka former och taktil mönsterdesign i form av en upphöjd relief kännetecknar Fyrklöverns nya porslinsserie Norma. Den nordiska kollektionen i tolv delar består av såväl tallrikar som uppläggningsfat, kanna, vas och mångfunktionella skålar. Norma betyder mönster på latin och är designad för gemenskap. Nu när vi spenderar mycket tid hemma gör Fyrklöverns nya porslinsserie vardagen lite vackrare.

Mönstret har skapats för Fyrklövern av den svenska designern Charlotte Sjödell, universitetslektor i industridesign.

– För mig som industridesigner är funktion och hållbarhet helt avgörande för god design i såväl material som mönster. Jag har inspirerats av tusen år gamla mönstertraditioner och skapat ett geometrisk mönster som varken har en början eller ett slut vilket gör det evigt. Den upphöjda reliefen tillför en närvaro i porslinsdelarna och tillsammans med den mjuka runda formen är det en servis man kan leva med länge. De svarta delarna tillför en twist, en extra dimension när man vill skapa ett annorlunda uttryck på det dukade bordet, berättar Charlotte Sjödell.

Den nya kollektionen Norma har tagit Fyrklövern två år att utveckla och är tillverkad i hållbart fältspatporslin i en av Europas främsta porslinsfabriker. Porslinet kan användas i såväl mikrovågsugn som diskmaskin. Finns till försäljning på www.fyrklovern.se från den 12 januari 2021.

 

Text och bild – Pressmaterial