Du i Fokus
Hälsa & Motion

Nya Hammarbybacken – Året-runt-satsning

skriv ut
Nya Hammarbybacken i Stockholm öppnade för allmänheten på midsommarafton. Hemestertrenden är här för att stanna och som en följd av det stora besökstrycket till SkiStars destinationer även sommartid finns nu ett nytt äventyrscenter för alla aktiva stockholmare och besökare mitt i storstaden.

Inför sommaren 2021 gjorde SkiStar sin största satsning på sommarsäsongen i bolagets historia med konceptet SkiStar Sports & Adventures som vill inspirera till gemenskap och en aktiv livsstil även sommartid. Först ut var SkiStar i Trysil, Sälen och Åre. Med nya SkiStar Stockholm Hammarbybacken får även alla stockholmare och besökare tillgång till konceptet mitt i stan. Dessutom är flera av aktiviteterna tillgängliga året runt.

– Tack vare vår sjätte destination Stockholm Hammarbybacken kan vi göra storstaden lite aktivare och lite roligare med kittlande och utmanande attraktioner för alla som letar efter rörelseglädje och minnesvärda upplevelser mitt i stan. Med satsningen hoppas vi att kunna bidra till att få fler människor i rörelse och samtidigt njuta av Stockholms bästa utsikt, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Här är alla sommarens nyheter hos i Hammarbybacken:

SkiStar Mountain Coaster: en variant av spårrodel eller ”coaster” 800 meter nedför berget på räls; en fartfylld åkattraktion i 40km/h som förhoppningsvis bjuder på adrenalin, skratt och vidunderlig utsikt.

SkiStar Mountain Tube: ta dig ner sittandes i gummiringar på tre olika banor, anpassat för hela familjen och ger garanterat magkittel.

SkiStar Klätterpark: succén från bland annat Åre och Sälen för både ung som gammal, omfattar sju höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad, ett 60-tal hinder varav en 100 meter lång zipline. I Klätterparken klättrar man med Stockholms kanske bästa utsikt, på en total klätterhöjd cirka 80 meter ovanför staden.

Fler nyheter kommer, i augusti/september planeras följande:

SkiStar SummerSki: för den som inte får nog av skidåkning på snö på vintern eller som är nyfiken på att testa finns snart möjligheten att göra det sommartid på närmare 9000 kvm åkbar yta i form av konstgräs nedför berget, för att efterlikna känslan av att åka på snö. Materialet är gjort på delvis återvunnen plast.

Dessutom adderas ytterligare yta för en sommarvariant av SkiStar Snow Park med ett tiotal lekfulla element, såsom rails och boxar, för att göra skidåkningen ännu roligare. Målet med SummerSki är att fördubbla antalet skiddagar per år i Stockholm Hammarbybacken. Planerad öppning i mitten av augusti.

Övriga aktiviteter: löpträning i form av bland annat Salomon Vertcal Challange med ett Stravasegment, vandring, utegym och skiduthyrning kommer att finnas tillgängligt. MTB-cykling är möjligt i till exempel närliggande Nackareservatet.

Dessutom kommer flera olika camps och evenemang att erbjudas på plats löpande under året. Stockholm Hammarbybacken kommer därmed att vara perfekta platsen för konferenser, teambuilding eller gruppaktiviteter för familjer och vänner.

 

Text och bild –  SkiStar Stockholm Hammarbybacken

Visited 9 times, 1 visit(s) today