Kassler i cidersås

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kassler
  • 1 gul lök
  • 3 dl äppelcider
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk rosmarin
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kassler, hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök lite snabbt i en panna, tillsätt kasslern och bryn tills kasslern får lite färg. Häll i cider och rosmarin och låt koka ihop 4-5 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Smula ner buljongtärningen i pannan, tillsätt matlagningsgrädden, senapen och majsstärkelsen. Rör ihop och låt puttra tills det blir lagom krämigt.

Smaka av med salt och peppar och servera med ris eller potatis.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 17, Blå 17, Lila 17 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk smör- & rapsolja och äppelcider light. Lägg till Sp för riset/potatisen.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita