Kassler i cidersås
4 Portioner
- 500 gr kassler
- 1 gul lök
- 3 dl äppelcider
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1-2 msk smör- & rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 buljongtärning
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk kallt vatten
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 msk rosmarin
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kassler, hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök lite snabbt i en panna, tillsätt kasslern och bryn tills kasslern får lite färg. Häll i cider och rosmarin och låt koka ihop 4-5 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Smula ner buljongtärningen i pannan, tillsätt matlagningsgrädden, senapen och majsstärkelsen. Rör ihop och låt puttra tills det blir lagom krämigt.
Smaka av med salt och peppar och servera med ris eller potatis.
För er Viktväktare:
Points: 24 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk smör- & rapsolja och äppelcider light. Lägg till P för riset/potatisen.
Personliga Points: 13 PP för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk smör- & rapsolja och äppelcider light. Lägg till PP för riset/potatisen.
Mitt WW: Grön 17, Blå 17, Lila 17 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk smör- & rapsolja och äppelcider light. Lägg till Sp för riset/potatisen.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita