Du i Fokus
Hälsa & Motion

HRM-Tri och HRM-Swim – pulsmätare för vattenträning!

skriv ut
Att mäta sin puls under träning är för många en självklarhet, men hittills har det inte varit möjligt för vattenträning. Garmin presenterar nu HRM-Tri och HRM-Swim som är deras första pulsband för pulsmätning under vattnet. Det är även Garmins minsta och lättaste pulsmätare och den kompakta och bekväma designen ger minimalt motstånd i vattnet. Bandet sparar upp till 20 timmars träningsdata under simturen och skickar den till din kompatibla Garmin-enhet när du kommer upp ur vattnet, plus att den skickar pulsdata i realtid när du är uppe på land.

Förra hösten lanserades Forerunner 920XT, Garmis mest avancerade multisportklocka för Triathlon. HRM-Tri och HRM-Swim ger triathleter och simmare omfattande data som hjälper till vid träning. HRM-Tri är speciellt designad för triathleter och den registrerar all pulsdata under varje etapp av loppet. Den har ett justerbart band med rundade kanter och mjuka sömmar för maximal komfort både på land och i vattnet. På land får du dessutom reda på löpdynamik inkl. kadens, vertikal svängningsfrekvens och markkontakttid.

Med ett unikt antiglidband är HRM-Swim perfekt för dig som vill mäta pulsen när du simmar i bassäng. Det är slitstarkt och kompakt och sitter på plats även när du skjuter ifrån samtidigt som den ger minimalt med motstånd i vattnet. Det lagrar all din pulsdata under träningspasset och skickar det till en kompatibel Garmin-enhet efter simturen.

Batteriet i pulsbandet är utbytbart och håller i upp till 10 månader i HRM-Tri och 18 månader i HRM-Swim. Efter ditt träningspass eller en tävling kan du analysera din pulsdata djupgående på Garmin Connect™ och Garmin Connect mobile, ett gratis program där du kan spara, planera och dela aktiviteter. Du kan visa detaljerad statistik som tid, distans, tempo, simtag, SWOLF, pulsdiagram, kartor mm.

HRM-Tri och HRM-Swim är kompatibla med Forerunner 920XT, Fenix 3 och Epix och beräknas finnas tillgängliga i augusti 2015 till ett rekommenderat cirkapris på 1 295:- respektive 995:- Det kommer även finnas en Triathlon specialutgåva med Forerunner 920XT svart/silver, både HRM-Tri och HRM-Swim samt ett snabbfäste till ett rekommenderat cirkapris på 5 999:-

Bild och text – pressmaterial

Visited 28 times, 1 visit(s) today