Du i Fokus
Resor

Trinidad & Tobago – härliga semesterparadis

skriv ut
För den som letar efter sol, lugn och god mat och vill bort från stress, regn, tv och storstad, rekommenderas en resa till Karibien och Trinidad & Tobago. Många Skandinaver har blivit förälskade i de magiska öarna med några av världens vackraste stränder och spännande natur.

För att vara ett semesterparadis har Trinidad & Tobago ganska lite turister. De stora hotellen finns i huvudstaden Port of Spain och på Tobagos sydspets, men i övrigt är gäster hänvisade till medelstora hotell, ofta i europeisk regi, eller budgetvänliga guesthouses runt om på ön.

Trinidad & Tobago är mest känt för musikgenrerna calypso och steel pan samt karnevalen, som går av stapeln i februari eller mars varje år. Men det finns mer än bara musik och fest. Här finns sagolikt vita stränder med turkost klart vatten, precis som en affisch från åttiotalet. Perfekta för en riktigt romantisk resa, kanske bröllopsresan

Tempot är långsamt, överallt ser man öbor som sitter på bänkar, hälsar på förbipasserande och umgås tillsammans över något att dricka. Man värdesätter tiden tillsammans och gillar att ta det lugnt. Byborna är välkomnande och vänliga och den brottslighet man kanske hört om känns långt borta.

På serveringar erbjuds i regel kyckling eller dagens fångade fisk, med olika tillbehör såsom ris, linser eller sallad. Här dricker man självklart rom, bland annat en 75-procentig variant kallad Puncheon Rum. Vilken dricks i shotglas, ungefär i samma takt som vi svenskar dricker kaffe.

Trinidad & Tobago är sannolikt ett av Karibiens vackraste resmål och du får mycket valuta för pengarna. Det inte särskilt dyrt med mat och boende. Att andra turister är mer eller mindre osynliga och dessutom väldigt få är en klar fördel. Det är inte helt ovanligt att man är helt ensam på en kritvit strand. Man får en känsla av lyx och exklusivitet, trots att det mesta är väldigt billigt.

Det finns goda möjligheter för den som vill ägna sig åt vattensporter, speciellt vid stränderna längs den norra och östra kusten i Trinidad samt runt hela Tobago. Buccoo Reef, precis utanför sydvästra kusten av Tobago och Speyside erbjuder bland annat sportdykning i korallreven och med en helt ny värld under ytan. Alla typer av fiske från djuphavsfiske till inlandsfiske finns på båda öarna. Öarna har en unik rikedom av vilda fåglar, blommor och fjärilar. Här finns inte mindre än 450 olika fågelarter, 622 arter av fjärilar och över 700 olika orkidéer.

Våga upptäcka Trinidad och Tobago, stanna inte på hotellområdet! Ta båtturer av alla slag som erbjuds. Snorkla och dyk. Promenera längst stranden. Fråga om restauranger eller butiker är öppna, en del öppnar bara när det kommer gäster. Ha koll på almanackan och försök pricka in någon karneval eller annat musikevenemang. Besök gärna kakaoplantagen, promenera genom regnskogen, gå genom vattenfall, titta på fåglar, smaka hemgjorda viner och njut av alla vackra stränder.

Och glöm inte solskydd, för solen finns definitivt här!

Trinidad & Tobago 2Trinidad & Tobago 3Trinindad & Tobago 4 Trinidad & Tobago 5

Visited 7 times, 1 visit(s) today