Du i Fokus
Böcker

Ensamvarg – suverän uppföljare av Christina Eriksson

skriv ut
“En tidig septembermorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. När kommissarie Elias Svensson börjar nysta i offrets historia framkommer oroande misstankar om att skyddslösa flyktingungdomar utnyttjas sexuellt. Någon är beredd att döda för att sanningen inte ska komma fram”

Detta är introduktionen av Christina Erikssons senaste bok Ensamvarg. Boken är en uppföljare till Din vän Forsete, den första boken i serien om kommissarie Elias Svensson, kollegan Lena  och deras rådgivare Cornelia Lind.

Ensamvarg är en fristående fortsättning och andra bok i serien om Forsete. Eftersom hon snyggt väver ihop trådarna från den första delen, hänger man med i handlingen utan att behöva läsa den föregående. En del av trådarna ur Din vän Forsete avslutas och några nya tillkommer förstås. Läsarna vet fortfarande inte vem Forsete är utan hålls på halster ett tag till. Man får vet lite mer, men långt ifrån allt – detta triggar förstås att även läsa nästa bok i serien.

Ensamvarg handlar mycket om manipulation, utnyttjande och personer med makt vs personer i beroendeställning. Christina Eriksson är mästare på att beskriva ondska på ett sätt som mycket väl skulle kunna hända, och även händer till viss del, precis just nu i Sverige.

Christina Eriksson ger oss även mer om de andra huvudkaraktärerna. Man får veta lite mer om den buttre kommissarien Elias och hans kollega Lena och vi får följa med in i rättssalen där Cornelias vårdnadstvist skall avgöras. Vi får även bekanta oss lite närmare med rättsläkaren Magdalena och polischefen Bakir. Även detta lockar oss förstås till en fortsättning. På så sätt är Christina Eriksson en mycket skicklig författare. Hon ger oss detaljer, några i taget, och får på så sätt fram en allt intressantare bild med fler karaktärer som vi gärna vill lära känna. Dessutom ger hon oss bara så pass mycket att vi inte listar ut vem mördaren är förrän alldeles i upplösningen. Sånt gillar vi!

Första delen var bra, andra delen var suverän, vi gissar att tredje delen blir briljant!

Text – Marlene Rindå Jikita, Författarbild – Maria Östlin, Montage – Marlene Rindå Jikita

Visited 31 times, 1 visit(s) today