Potatis- och pumpasoppa

skriv ut
4 portioner
  • 250 g potatis
  • 500 g pumpa, gärna butternut
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 l grönsaksbuljong
  • 1/2 l mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk sweet chilisås
  • rapsolja att steka i och att ringla över
  • salt & peppar
Gör så här

Skär pumpan i klyftor, ta bort kärnor och trådar. Skär bort skalet och skiva klyftorna i bitar. Skala och tärna potatisen, skala och hacka löken och vitlöken.

Lägg bitarna i en kastrull med rapsoljan och fräs grönsakerna. Häll på grönsaksbuljongen och mjölken, koka sakta ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Mixa soppan slät med en stavmixer. Blanda ner crème fraiche och smaksätt med sweet chilisås, salt och peppar.

Vid serveringen ringla över lite rapsolja. Servera med ett gott bröd.

 

För er Viktväktare:

Smartpoints Flex: 19 SP Flex för hela satsen om man använder lättmjölk och Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till SP för ev olja och bröd.

 

Recept och bild – Svensk Potatis