Du i Fokus
Böcker

Christoffer Holst – “feelgood” för soliga dagar

skriv ut
Christoffer Holst är författaren, förläggaren och sommelieren som debuterade 2015 och har skrivit flera feelgoodromaner sedan dess. Han blandar en lättsam, men oftast spännande historia, med härliga miljöer och mat- och vintips. En härlig mix som passar perfekt en dag i hängmattan eller i solstolen.

Christoffer Holst romandeckare uppfyller precis alla krav på lättsam underhållning med både spänning och skratt. Det roliga med hans böcker är att hans intresse av mat och dryck är med i berättelserna. Man får alltså en massa goda tips samtidigt som man blir underhållen av en välskriven historia. Sedan debuten för fem år sedan har han sprutat ur sig ett antal böcker, alla så där mysigt underhållande så man aldrig vill att de ska ta slut.

Söta röda sommardrömmar och Blå blå höstvågor är första böckerna i serien om Cilla Storm som är journalist med en lite svajig karriär kan man nog säga. Självklart hamnar hon mitt i ett mord i bägge böckerna och för att trassla till det lite extra få hon även ihop det med öns polis och bor granne med dennes mamma.

När Christoffer får frågan om det verkligen går att kombinera mys och mord svarar han:

“Ja – det verkar gå att kombinera mys och mord, knäppt nog. Är det galet? Kanske. Eller så är det just en betraktelse av hur livet är för de flesta: både läskigt och roligt, sorgligt och underbart.”

 

Söta, röda sommardrömmar

Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen – en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen – som leds av den mycket stiliga polisen Adam.

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.

 

Om Blå, blå höstvågor

Hösten har kommit och Cilla har fått jobb som kriminalreporter på podcasten Blodspår. Hon bor tillfälligt hos sina kompisar Jonathan och Zacke medan hennes lägenhet renoveras – och dricker vin med sin pensionerade vän Rosie så ofta hon kan. Men relationen med den charmiga polisen Adam vacklar. Varför har han så svårt att bestämma sig?

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst en regnig höstkväll 1988. Så småningom leder spåren Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård.

Samtidigt anländer den unga skådespelerskan Ella till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige. På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna.

 

Det är lättsamt, spännande och roligt och snålvattnet rinner emellanåt av de härliga beskrivningarna av mat och dryck. Intelligent underhållning helt enkelt! I höst kommer tredje delen i serien, det ser vi fram emot!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita & LoveReads 

 

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today