5 enkla knep för naturlig ansiktsvård i sommar

skriv ut
Sol, vind och salta bad – på sommaren behöver vi tänka lite extra på vår hud. Många är noggranna med att använda solskydd, men det finns mer att tänka på för att få fin sommarhy. Här har Oliva samlat råd och produkter för sommarens härliga dagar.

-Oliva erbjuder produkter som varsamt vårdar huden. Vi utgår från det enkla och rena med ingredienser som är i harmoni med naturen. Essensen i alla Olivas produkter är olivolja och olivbladsextrakt som är organiskt odlade och certifierade. Alla produkter är 100 % veganska, säger Jennie Wåge, Brand Manager på Karo Pharma.

1. Tvätta ansiktet med en mild produkt

Förbered huden för sköna sommaraktiviteter på ett enkelt och naturligt sätt. En skonsam tvätt av ansiktet med en mild rengöringsprodukt ger en fräsch start på dagen.

Tips! Oliva Cleansing Mousse är en mild ansiktsrengöring i mousseform med ekologiskt certifierat olivbladsextrakt. Extraktet innehåller antioxidanter som hjälper till att bevara den naturliga fuktbalansen i huden. Moussen tar skonsamt bort orenheter och makeup utan att torka ut huden. Massera in den på fuktad hy och skölj av med ljummet vatten. Finns både med och utan parfym.

2. Använd en skyddande dagkräm

Under sommaren utsätts huden för påfrestningar av olika slag – sol, regn, vind och värme kan rubba den naturliga fuktbalansen och torka ut huden. En fuktgivande hudkräm säkerställer att huden hålls mjuk och smidig.

Tips! Oliva Day Cream är en skyddande dagkräm med ekologiskt certifierad olivolja som mjukgör, är närande och återfuktar på djupet. Resultatet blir mjuk och smidig ansiktshud. Finns både milt parfymerad och oparfymerad, vilket passar särskilt bra för den som har känslig hy.

3. Ge huden runt ögonen en fuktboost

Huden kring ögonen är tunnare än övriga partier i ansiktet och behöver därför extra omvårdnad. En ögonkräm skyddar och absorberas lättare av den tunna huden kring ögonen.

Tips! Oliva Eye Cream är en oparfymerad uppfriskande gelkräm med ljusreflekterande egenskaper. Den innehåller skydd mot fria radikaler och hjälper till att bevara den naturliga fuktbalansen och hudens smidighet. Ett utmärkt val för sommarens ansiktsvård.

4. Tillför näring under natten

När vi tvättar ansiktet i slutet av dagen avlägsnas makeup, fett och orenheter. Samtidigt avlägsnar vi även en del av hudens egna fetter. För att återställa balansen behöver vi ersätta dessa med en nattkräm. Det viktigaste hos en nattkräm är att tillföra rikligt med fukt och näring. Därför upplevs en nattkräm vanligtvis som lite tyngre i konsistensen.

Tips! Under natten är huden mer avslappnad och den återskapande processen med celldelning går fortare än under dagen. Oliva Night Cream är en närande nattkräm med ekologiskt certifierad olivolja som återfuktar på djupet och bidrar till att återställa hudens fuktbalans och smidighet. Den hjälper till att reparera, vårda och bygga upp huden under natten.

5. Återfukta på djupet med en lugnande ansiktsmask

På semestern vill de flesta ha sommarfin hud med härlig lyster. Då rekommenderas en välgörande och lugnande ansiktsmask. Använd en mild och återfuktande produkt som samtidigt är skonsam mot huden.

Tips! Oliva Hydrating Gel Mask är en skön och lugnande gelmask som återfuktar på djupet. Den milt parfymerade ansiktsmasken bevarar hudens naturliga fukt och ger ny lyster. Den passar för alla hudtyper och kan användas på två olika sätt. 1) Ansiktsmask: Applicera ett rikligt lager på rengjord hud och låt verka 10-15 min. Skölj av. 2) Intensivkur: Vid extra torr hud, massera in ett tunt lager på rengjord hud och låt verka under natten. Hydrating Gel Mask är 100 % vegansk. Milt parfymerad.

Olivolja och hudvård

I över tvåtusen år har olivoljan nyttjats inom hudvård för dess återfuktande, närande och skyddande egenskaper. Eftersom olivolja penetrerar huden långsamt bidrar den på ett naturligt sätt till att fuktbalansen i huden bevaras. Olivolja är en av de mest naturliga och effektiva hudvårdsingredienserna på grund av sina fetter och antioxidanter. I kombination med olivbladsextraktet, som mjukgör och återfuktar på djupet, utgör de tillsammans basen i en riktigt välgörande hudvård.

Power of nature – Oliva hudvårdsserie

Naturligt, rent och ekologiskt är Olivas filosofi. Alla produkter i serien är 100 % veganska. Valet av ingredienser som är skonsamma för vår natur är extra viktigt.

 

Text och bild – Pressmaterial