Picklade höstkantareller
ca 2 dl
- 300 g färska kantareller
- ½ dl ättiksprit
- 1/2 dl strösocker
- 1½ dl vatten
Gör så här:
Ta de finaste kantarellerna, rensa och tvätta dem. Lägg svampen i väl rengjorda burkar.
Koka upp en lag på ättika, socker och vatten. Häll lagen över svampen så att den täcker helt.
Låt allt svalna helt, utan lock. Stäng locket och förvara i kyl. Låt dra i lagen minst ett dygn.
Tips! Funkar självklart även med annan svamp.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 P om man använder sötningsmedel istället för strösocker.
Points: 0 P om man använder sötningsmedel istället för strösocker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 30 times, 1 visit(s) today