Pumparisotto med chili
4 portioner
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 350 gr pumpakött
- 1 msk olivolja
- 1 tsk chiliflakes
- ca 1 liter grönsaksbuljong
- 4 dl arborioris
- 1 dl vitt vin
- 1 msk smör och rapsolja
- 50 gr riven parmesan
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skär pumpan i små tärningar. Lägg allt i en påse och tillsätt olja, chiliflakes, salt och peppar och blanda om. Massera in kryddorna överallt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills pumpan fått lite färg.
Koka upp buljong och låt den stå och småputtra vid sidan om. Hetta upp stekpannan och ha i smör och rapsoljan. Rosta riset under omrörning och uppsikt i 4-5 minuter. Det ska bara bli mjukt inte få färg. Tillsätt vinet och låt koka in under omrörning. Ha i buljongen lite i taget (allt kanske inte går åt) tills riset är kokt men har lite tuggmotstånd sk al dente.
Rör försiktigt ner pumpablandningen och parmesan i riset och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Riv ev över lite parmesan precis innan servering och servera direkt.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 57 P för allt, om man använder matlagningsvin istället för vitt vin.
Points: 57 P för allt, om man använder matlagningsvin istället för vitt vin.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 44 – November