Pumparisotto med chili

skriv ut
4 portioner
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 350 gr pumpakött
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • ca 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 dl arborioris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 50 gr riven parmesan
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skär pumpan i små tärningar. Lägg allt i en påse och tillsätt olja, chiliflakes, salt och peppar och blanda om. Massera in kryddorna överallt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills pumpan fått lite färg.

Koka upp buljong och låt den stå och småputtra vid sidan om. Hetta upp stekpannan och ha i smör och rapsoljan. Rosta riset under omrörning och uppsikt i 4-5 minuter. Det ska bara bli mjukt inte få färg. Tillsätt vinet och låt koka in under omrörning. Ha i buljongen lite i taget (allt kanske inte går åt) tills riset är kokt men har lite tuggmotstånd sk al dente.

Rör försiktigt ner pumpablandningen och parmesan i riset och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Riv ev över lite parmesan precis innan servering och servera direkt.

 

För er Viktväktare:

Smartpoints: 12 SP Flex om man använder matlagningsvin istället för vitt vin.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita