Kesoplättar
Till 4 portioner behöver du:
- 250 g Keso (1,5 %)
- 4 ägg
- 2 msk smält smör
- ca 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bakpulver
- 5 msk mjöl
- ev smör/olja till stekning
Gör så här:
Vispa upp äggen. Rör ner det smälta smöret, saltet och Keson. Blanda väl. Tillsätt mjölet, en matsked i taget, och rör till en ät och jämn smet. Värm en stekpanna på medelvärme och smält eventuellt lite smör inför stekningen.
Ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna, tills de får fin och vacker gyllene färg.
Servera plättarna med en blandad sallad och eventuell en klick keso.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 28, Blå 21 för allt.
Recept och bild – Nadjaskitchen
Visited 61 times, 1 visit(s) today