Löksoppa i Crockpot och gryta
2-3 portioner
- 6 gula lökar
- 2 msk smör- och rapsolja
- 1 liter kalvbuljong
- 1 tsk Herb Provencale
- salt
- peppar
Gör så här:
Crockpot:
Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt. Fräs löken länge i fettet, 15-20 minuter, tills den blir gyllene men inte brun. Häll ner löken i “pottan”, tillsätt buljong och kryddor. Låt koka på låg värme i 3-4 timmar. Smaka av med salt och peppar.
Vanlig kastrull:
Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt. Fräs löken länge i fettet, 15-20 minuter, tills den blir gyllene men inte brun. Tillsätt buljong och kryddor. Låt koka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med bröd, ev gratinerat med ost.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 10 P för hela satsen, lägg till för ev bröd och ost till gratineringen.
Points: 10 P för hela satsen, lägg till för ev bröd och ost till gratineringen.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 33 – mat som passar till matlådor
Pingback: Matsedel v 40 – med Kanelbullens Dag
Pingback: Matsedel v 47