Pasta med krämig champinjon- och spenatsås
4 portioner
- 1-2 msk olivolja
- 1 lök
- 4 stora vitlöksklyftor
- 300 gr färska champinjoner
- 200 gr färsk spenat
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 msk balsamvinäger
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka lök och pressa vitlöken. Dela champinjonerna och skiva dem tunt.
Hetta upp en stekpanna och ha i champinjoner, fräs till all vätska kokat bort. Dra ner värmen, ha i fettet, lök och vitlök. Salta och peppra. Blanda om och fräs tills champinjonerna fått ordentlig färg.
Blanda ner spenaten och låt den fräsa ihop med svampen. Ha i matlagningsgrädden, balsamvinäger samt ett par slevar pastavatten. Rör om och låt koka ihop tills det är lagom krämigt. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 10 P för all sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Points: 10 P för all sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 45