Kyckling med gulbeta
4 portioner
- 4 kyckling filéer (ca 600g )
- 2 tsk soja
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 8 skivor bacon
Grönsaksblandningen
- 800 gr potatis
- 5 gulbetor
- 3 morötter (stora)
- 1 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1 msk olja
- 100 gr bladspenat
Sås
- 2 dl grädde
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 3 msk vetemjöl/majsstärkelse
- 1/2 msk soja
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
Gör så här:
Skala och dela potatisen, gulbetor och morötter i bitar. Lägg dem i en påse (5 liters) med olja, salt och peppar. Knyt påsen och bland/knåda väl så allt fördelas. Häll ut på en plåt, blanda ner bladspenaten. Stek i 225 grader ca 35 minuter.
Pensla kycklingen med soja. Salta och peppra. Rulla en baconskiva runt varje kycklingfilé. Lägg dem på fatet med grönsakerna eller ett eget fet och stek i 225 grader ca 25 minuter.
Blanda alla grönsaker till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen ca 3 minuter.
Servera kycklingen med grönsakerna och såsen.
För er Viktväktare:
Points: 47 P för allt, om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde. 26 om man tar bort baconet
Personliga Points: 47-56 PP för allt, om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde. 26-35 om man tar bort baconet.
Mitt WW: Grön 9, Blå 8 per portion utan bacon och om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde. Grön 14, Blå 12 med bacon.
Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita