Pasta med bönröra
4 portioner
- 500 gr haricot verts (frusna)
- 500 gr tomater
- 1 stor röd lök
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Lägg haricot vertsen i en torr, upphettad, stekpanna och fräs dem tills de börjar bli mjuka. Rör om under tiden, så de inte bränner fast.
Finhacka löken. Ha i oljan och löken i pannan, sänk värmen och låt fräsa ihop med grönsakerna.
Finhacka tomaterna och häll även dessa i pannan. Salta och peppra och låt koka tills det blir en “såsig” karaktär. Mosa gärna röran lite så blir den lättare att äta. Ser det torrt ut så kan röran späs med ett par skedar pastavatten.
Servera med pasta och strö gärna över parmesanost strax innan servering.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 8 P för hela grytan, lägg till P för pasta och ev parmesanost
Points: 8 P för hela grytan, lägg till P för pasta och ev parmesanost
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 11
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!
Pingback: 70 tips på matlådor -Matlådans Dag!
Pingback: Matsedel v 22 – MAJ!