Du i Fokus
Mat & Dryck

Indisk Daal

skriv ut
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 500 gr krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk (400 gr)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g okokta röda linser
  • svartpeppar
  • 100 gr babyspenat
Gör så här:

Hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och chili tillsammans med ingefära utan att de tar färg.  Tillsätt garam masala och låt fräsa ihop någon minut under omrörning.

Häll i tomatkross, kokosmjölk och buljongtärning och låt koka upp. Tillsätt linserna och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. tills linserna är mjuka men inte mosiga.

Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Servera gärna med hackad koriander, en klick turkisk yoghurt och ev ris.

För er Viktväktare:

Points: 23 P för allt, om man använder lätt kokosmjölk. 14 P om man ersätter kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ev ris

Personliga Points: 23-42 PP för allt, om man använder lätt kokosmjölk. 14-33 PP om man ersätter kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ev ris

Mitt WW: Grön 11, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder lätt kokosmjölk. Grön 9, Blå 3, Lila 3 per portion om man ersätter kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ev ris.

Recept- Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 617 times, 1 visit(s) today

5 svar på ”Indisk Daal

Kommentarer är stängda.