Du i Fokus
Dryck

Casalforte firar 20 år på den svenska marknaden

skriv ut

Casalforte firar 20 år på den svenska marknaden. För att fira detta lanseras en söt Moscato Dolce Sparkling i en liten flaska. Företagets historia är dock längre än så. I Italien har vinet avnjutits i flera århundraden.

Det Italienska företaget Casalforte har en lång historia och dess viner har avnjutits i många århundraden. Under de senaste decennierna har det dock blivit alltmer populärt internationellt, tack vare sin tillgänglighet och tilltalande smakprofil. Dess popularitet har också ökat genom olika marknadsföringskampanjer och dess inkludering i popkultur, särskilt inom musik och media.

Casalforte Moscato Dolce Sparkling är ett charmigt och förtjusande vin som erbjuder en unik kombination av söta och fruktiga smaker med en lätt mousserande karaktär. Vinet görs på druvan moscato giallo, som plockas för hand i början på september. Efter jäsning och kort tids kontakt med druvskalen pressas druvorna i musten under låg temperatur. En andra jäsning sker enligt charmatmetoden i ståltank som ger de fina bubblorna i vinet.

Vinet har en intensiv arom och beskrivs som blommigt och fruktigt. Typiska doftnoter är apelsinblomma, persika, aprikos och en hint av citron. Smaken är lätt med en frisk fruktig ton som balanserar sötman. Vinet har en lätt pärlande textur som bidrar till fräschören.

Oavsett om det avnjuts som aperitif, till dessert eller som ett fräscht komplement till kryddiga rätter, erbjuder detta vin något för alla smakpreferenser.

Serveras väl kylt vid en temperatur mellan 6-8 grader.

Casalforte Moscato Dolce Sparkling
Artikelnummer: 74447
Pris: 59 kronor


Text och bild – Pressmaterial

Visited 21 times, 1 visit(s) today