En “lättare” ostkaka
3 Portionsformar
- 250 g keso
- 3 ägg
- 2 msk mandelspån
- 2 msk strösocker
- 2 droppar bittermandelarom
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop med sockret och bittermandelaromen tills det är pösigt. Blanda försiktig ner keso och mandelspån. Fördela smeten jämt i 3 portionsformar med hjälp av en sked.
Grädda i ugnen ca 35 minuter.
Servera med sylt och grädde.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 2 P per form, om man använder mini-keso och sötströ. Lägg till Points för tillbehören.
Points: 2 Points per form, om man använder Mini-keso och sötströ. Lägg till Points för tillbehören.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 6 327 times, 4 visit(s) today