Pasta med spenat och burrata
4 Portioner
- 250 g bladspenat
- 2 burrata (små sk burratina)
- 1 dl spa från burratan
- 1/2 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor (stora)
- 2 tsk majsstärklese
- 1 msk kallt vatten
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4-5 slevar pastavatten
- 1-2 msk olivolja
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spar pastavattnet.
Dela löken på hälften och skiva tunt. Dela vitlöksklyftorna och skiva även dem tunt.
Hetta upp fettet i en panna, fräs lök och vitlök på medelhög värme tills de börjar blir lite mjuka. Ha i spenaten, blanda om vartefter och låt den “sjunka” ihop. Ha ner burratan samt spadet, låt alltsammans koka ihop och burratan börjar smälta. Spä med pastavattnet och tillsätt vinägern.
Bland ut majsstärkelsen i det kalla vattnet, rör ner detta i såsen samtidigt som burratan blandas ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med den nykokta pastan.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 11 Points för all sås. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Points: 11 Points för all sås. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se