Plommonkaka
Till 6 – 8 bitar behöver du:
- 8-10 plommon
- 1 tsk flytande margarin
- 3 dl mjölk
- 70 gr strösocker eller 4 msk strösötningsmedel
- 3 ägg
- Vaniljessens efter tycke och smak
- 70 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form, ca 24 cm i diameter.
Tvätta och dela plommonen.
Häll mjölk, strösocker och ägg i en bunke och vispa så allt blandats och sockret lösts upp. Blanda ner vaniljessensen i smeten, bakpulver och vetemjöl. Vispa tills alla klumpar är borta och det är en helt slät smet.
Häll 1/3 av smeten i formen och ställ in i ugnen. Efter 5 minuter tar man ut den och det har då bildats ett fastare lager i botten. Lägg plommonen jämnt fördelat över hela botten och häll över den återstående smeten.
In i ugnen igen cirka 40-50 minuter. Den ska vara helt fast, ha rest sig runtom och ha fått ganska mycket färg på ytan.
Servera med en klick grädde, glass, vaniljsås eller kvarg
För er Viktväktare:
Points: 12 P för hela formen om man använder lättströ och lättmjölk
Personliga Points: 12-19 PP för hela formen om man använder lättströ och lättmjölk
Mitt WW: Grön 18, Blå 13, Lila 13 för hela formen om man använder lättströ och lättmjölk.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå