Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Plommonkaka

skriv ut
Till 6 – 8 bitar behöver du:
  • 8-10 plommon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 3 dl mjölk
  • 70 gr strösocker eller 4 msk strösötningsmedel
  • 3 ägg
  • Vaniljessens efter tycke och smak
  • 70 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en form, ca 24 cm i diameter.

Tvätta och dela plommonen.

Häll mjölk, strösocker och ägg i en bunke och vispa så allt blandats och sockret lösts upp. Blanda ner vaniljessensen i smeten, bakpulver och vetemjöl. Vispa tills alla klumpar är borta och det är en helt slät smet.

Häll 1/3 av smeten i formen och ställ in i ugnen. Efter 5 minuter tar man ut den och det har då bildats ett fastare lager i botten. Lägg plommonen jämnt fördelat över hela botten och häll över den återstående smeten.

In i ugnen igen cirka 40-50 minuter. Den ska vara helt fast, ha rest sig runtom och ha fått ganska mycket färg på ytan.

Servera med en klick grädde, glass, vaniljsås eller kvarg

För er Viktväktare:

Points: 12 P för hela formen om man använder lättströ och lättmjölk

Personliga Points: 12-19 PP för hela formen om man använder lättströ och lättmjölk

Mitt WW: Grön 18, Blå 13, Lila 13 för hela formen om man använder lättströ och lättmjölk.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå

Visited 131 times, 1 visit(s) today