Mexikansk Kycklingpaj
6 portioner:
Pajdeg:
- 125 g smör
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 – 3 msk vatten
Fyllning:
- 700 kycklingfilé
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 påse Tacokrydda
- 1-2 dl vatten
- 2 ägg
- 2 dl mellanmjölk
- 1 dl riven ost
Tillbehör:
salsasås, taco chips, majs, gräddfil och/eller keso
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en gryning massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
Skär kycklingen i tunna strimlor eller i små bitar och fräs den tillsammans med hackad lök i matolja. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt allt koka på svag värme cirka 5 minuter Blanda allt väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandingen. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 91, Blå 80 för hela pajen.
SmartPoiunts Flex: Totalt är pajen 80 SP Flex.
SmartPoints: Totalt är pajen 91 SP.
Recept och bild – Nadjaskitchen