Du i Fokus
Mat & Dryck

Gulaschsoppa

skriv ut
För 4 personer

300 g högrev eller grytbitar
1 chorizo eller någon annan stark korv
2 gula lökar
3 paprikor röda
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 lagerblad
4 st pepparkorn
1 msk paprikapulver
1 liter köttbuljong

Att toppa med:
3 dl creme fraiche

Gör så här:
Skär korven och köttet i små bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttet i olja i en gryta så att den får färg. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut, tillsätt kryddorna. Rör i tomatpuré. Häll på buljongen. (Om man använder buljongtärningar tillsammans med vatten kolla på förpackningen vilken mängd vatten som blir lämplig).

Låt allt koka i 45 min. Servera gulaschsoppan med crèmefraiche på toppen.

 

För er Viktväktare:

Points: 16 P för för allt om man använder chorizo från Maträtt. Lägg till P för creme fraiche.

Personliga Points:  16 PP för allt om man använder chorizo från Maträtt. Lägg till PP för creme fraiche.

 

Recept och bild – Niklas Ekstedt

 

Visited 21 times, 1 visit(s) today