Chokladbrownies med butternutpumpa
12 bitar
- 300 g Butternutpumpa
- 100 g Choklad mörk
- 4 st Ägg
- 200 g Socker
- 40 g Kakao
- 75 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 krm Salt, en nypa
- 1 tsk Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en bakform (20×20 cm) med bakplåtspapper.
Skär pumpa i 2 cm stora bitar och lägg i en skål. Häll på lite vatten och täck med plastfolie. Tillaga i mikro på högsta effekt 10-12 minuter tills den mjuknar. Häll av överskottsvattnet.
Grovhacka choklad och blanda ner i den varma pumparöran så att den smälter. Mixa blandningen till en grov puré med en stavmixer. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vänd ner kakao, mjöl, bakpulver och salt.
Vänd sedan ner pumparöran och häll smeten i formen. Grädda i ugn 25-30 minuter tills kakan stelnat.
Ta ut och låt kakan svalna i formen minst en timme. Skär i 12 bitar och pudra över florsocker vid servering.
För er Viktväktare:
Points: 102 P för hela satsen. 43 P för allt om man byter ut strösockret mot sötströ.
Personliga Points: 102-111 PP för hela satsen. 43-52 PP för allt om man byter ut strösockret mot sötströ.
Recept och bild – Viktväktarna