Chokladbrownies med butternutpumpa

skriv ut
12 bitar
  • 300 g Butternutpumpa
  • 100 g Choklad mörk
  • 4 st Ägg
  • 200 g Socker
  • 40 g Kakao
  • 75 g Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt, en nypa
  • 1 tsk Florsocker
Gör så här:

Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en bakform (20×20 cm) med bakplåtspapper.

Skär pumpa i 2 cm stora bitar och lägg i en skål. Häll på lite vatten och täck med plastfolie. Tillaga i mikro på högsta effekt 10-12 minuter tills den mjuknar. Häll av överskottsvattnet.

Grovhacka choklad och blanda ner i den varma pumparöran så att den smälter. Mixa blandningen till en grov puré med en stavmixer. Ställ åt sidan för att svalna.

Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vänd ner kakao, mjöl, bakpulver och salt.

Vänd sedan ner pumparöran och häll smeten i formen. Grädda i ugn 25-30 minuter tills kakan stelnat.

Ta ut och låt kakan svalna i formen minst en timme. Skär i 12 bitar och pudra över florsocker vid servering.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 102-111 PP för hela satsen. 43-52 PP för allt om man byter ut strösockret mot sötströ.

 

 

Recept och bild  – Viktväktarna