Du i Fokus
Mat & Dryck

Fiskgratäng med zucchini och ajvar

skriv ut
6 Portioner
  • 6 filéer, vit fisk tex torsk, ca 800 gr.
  • 200 gr ajvar (mild el stark)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 zucchini
  • 1 stor gul lök
  • 1 kruka persilja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka persiljan. Blanda ajvar, grädde och persilja i en bunke. Salta och peppra.

Salta och peppra fisken och lägg den i en ugnsfast form.

Skiva löken och zucchinin. Lägg lök och ett par zucchiniskivor på varje filé. Häll över såsen och gratinera i ugn ca 20-25  minuter.

Servera med tex pressad potatis.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis.

Personliga Points: 16-24 PP för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatis.

Mitt WW: Grön 23, Blå 18, Lila 18 för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för potatis.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 39 times, 1 visit(s) today