Du i Fokus
Mat & Dryck

Citronpasta med räkor och dill

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr skalad räkor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 röd lök
  • 1 citron, både skal och saft
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 1 dl hackad dill
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken och fräs den i fettet. Tillsätt grädden och låt koka upp, tillsätt zest (rivet skal) från citronen, citronsaft och dillen. Blanda om och låt koka ihop till en krämig konsistens. Stäng av plattan, häll i räkorna och blanda om. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och strö över riven parmesan.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 15 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till P för pasta och ev parmesan.

Points: 15 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till P för pasta och ev parmesan.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 306 times, 1 visit(s) today