Du i Fokus
Mat & Dryck

Potatissallad med avokado och sparris

skriv ut
4 portioner
  • 1 kg kokt potatis (avsvalnad eller kall)
  • 200 gr avokado
  • 2 knippen grön sparris
  • 400 gr yoghurt
  • En stor knippa gräslök
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skär potatisen i mindre bitar. Koka eller grilla sparrisen och dela dem i mindre bitar. Skär avokadon i ganska grova bitar. Hacka gräslöken. Blanda yoghurt och gräslök, salta och peppra lite. Häll yoghurten över potatisen och blanda ordentligt.

Lägg potatisen på ett fat eller i en skål, strö över avokadon och sparrisen och garnera med mera gräslök och ev lite salt.

Servera till något gott från grillen eller som tillbehör på buffébordet.

För er Viktväktare:

Points: 30 P för allt om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.

Personliga Points: 0-34 PP för allt om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.

Mitt WW: Grön 43, Blå 38, Lila 14 om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 9 times, 1 visit(s) today