Torsk med äggsås
4 Portioner
- 5 dl fiskbuljong
- 600 g torskfilé
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk hackad dill
- 2 ägg
- 2 msk majsstärkelse
- 1 dl kallt vatten
- 3 dl mjölk
- 2 msk kaviar
Gör så här
Koka upp fiskbuljongen i en kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner fisken i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3-4 minuter.
Ta upp fisken med hålslev och håll den varm.
Hårdkoka äggen. Skala, hacka dem och ställ åt sidan.
Lös upp majsstärkelsen i vattnet, häll detta och mjölken i en kastrull. Tillsätt dill och kaviar, låt koka ihop cirka 2-3 minuter. Spä med vatten om såsen blir för tjock. Vänd försiktigt ner äggen. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med såsen, potatis och gröna ärter.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 11 P för allt, om man använder lättmjölk, lägg till P för potatis.
Points: 11 P för allt, om man använder lättmjölk, lägg till P för potatis.
Recpet – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 31 – med sommarbonus
Pingback: Matsedel v 5 - Fdensammamamman