Du i Fokus
Teknik

Land Rover lanserar den perfekta friluftstelefonen

skriv ut

Land Rover lanserar nu den perfekta friluftstelefonen.Inspirerad av Land Rover Discovery är detta telefonen som kan följa med överallt och som tål allt.

Nya mobiltelefonen Land Rover Explore är telefonernas motsvarighet till Land Rover Discovery, som de säger är bilen som tar dig dit du inte trodde var möjligt och som tål mer än det mesta. Den har utvecklats i samarbete med Bullit Group och visas upp för första gången på Mobile World Congress i Barcelona i april.

Land Rover Explore kan i likhet med alla andra Land Rover-produkter användas i både stan och på landet, med skillnaden att där andra mobiltelefoner ger tappt härdar Land Rover Explore ut. Den är utrustad med ett 4000 mAh batteri som räcker för en hel dags vandring, cykling eller skidåkning med skärmen och GPS tänd på den 5 tum stora skärmen. Behövs istället två dagars full funktionalitet utan risk för att bli strömlös kan batterikapaciteten fördelas med hjälp av ett så kallat Adventure Pack.

Land Rover Explore tål att tappas 1,8 meter och överlever en halvtimme under en meter vatten. Dual SIM-kortet och den förbättrade GPS-antennen ger bättre signal, så att du kan behålla kontakten med omvärlden också när du befinner dig ute i ödemarken. Skärmen går att använda även om den blir våt eller om du har handskar på och tål både extrem kyla och extrem värme, fukt och starka vibrationer.

Denna Android-telefon har en specialpanel anpassad för friluftsaktiviteter som ger snabb åtkomst till väderinformation och alla andra relevanta data.

“Detta är en smarttelefon alla skulle vilja ha. Som en perfekt kombination av design och funktionalitet bär den dessutom på Land Rover-DNA som låter kunderna njuta av naturen i trygg förvissning om att de kan komma ännu längre”, säger Joe Sinclair, chef för Branded Goods and Licensing, Jaguar Land Rover.

Telefonen kan fås med en lång rad extra finesser, däribland en hållare till cykel för exempelvis mountainbiking

Land Rover Explore kostar från ca 6500 kr kan beställas från 26 april.

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 15 times, 1 visit(s) today