Du i Fokus
Hem & Inredning

Nymanglade sängkläder direkt till din dörr!

skriv ut
Nu lanseras Linneriet – en prenumerationsservice som levererar nymanglade sängkläder direkt till din dörr. Med miljövänlig tvätt och textilier i förstklassig kvalitet återupplivar Linneriet ett traditionellt hantverk anpassat till den samtida konsumentens behov. Resultatet: nymanglad vardagslyx tillgänglig och njutbar för alla!

Linneriet är en prenumerationsservice som levererar nymanglade sängkläder i förstklassig kvalitet direkt till din dörr. Du väljer själv hur många gånger per månad du vill bädda nytt och har sedan 45 dagar på dig att returnera de använda sängkläderna i medföljande returpåse. Tvätt sker på Svanen-märkt tvätteri med allergitestade och doftfria tvättmedel.

Bakom initiativet står paret Emma Olanders och Alexander Gusterman med bakgrunder inom visuell kommunikation respektive finansiell analys. Idén föddes under en semester på Österlen en natt då alla hotell visade sig vara fullbokade och paret tog vi in på ett anspråkslöst värdshus. ”Rummen var väldigt enkla och bara utrustade med det mest nödvändiga. Bäddningen däremot, visade sig vara helt magisk! Svala, krispiga lakan som smekte huden. Varför sover vi inte såhär skönt hemma? frågade de sig” Berättar Alexander Gusterman.

Den som någon gång sovit i släta och nymanglade lakan vet att skillnaden är oerhörd. Utöver den ökade komforten så drar manglade sängkläder inte åt sig lika mycket smuts och damm då textilfibern blir mer kompakt. I förlängningen innebär det att manglade lakan håller sig rena längre. Ett utmärkt val för allergiker eftersom kvalstren inte trivs lika väl!

”Min mamma manglade familjens sängkläder genom hela min uppväxt”, berättar Emma Olanders. ”Jag älskar tanken på att vi med Linneriet synliggör detta traditionellt kvinnliga hantverk och värdesätter det enligt den service det faktiskt är!”

Sängkläderna är omsorgsfullt utvecklade i samråd med ledande experter inom textilproduktion. Avgörande för att textilierna ska tåla industriell tvätt och mangling under hetta och kraftigt tryck är att bomullen har tillräckligt långa fibrer.

Linneriets sängkläder produceras i Turkiet, ett av världens främsta och äldsta textilriken. Bomullen har amerikanskt ursprung, är miljöcertifierad och spunnen till ett så kallat compact yarn, starkare och lenare än konventionellt garn. Textilen är en Percale-väv med en trådtäthet om 255 trådar / tum2 vilket skapar den svala och krispiga känslan mot huden.

”Vi har valt bländande vitt för ett tidlöst uttryck som passar i de allra flesta hem och inredningsstilar”, säger Emma. ”En nystruken basgarderob för din säng!”

Inom storstäderna levereras sängkläderna till din dörr, den kväll i veckan som passar dig. Till övriga orter sker leverans till postombud. Tjänsten erbjuds från 249 kr per månad (inklusive frakt inom Sverige) och har ingen bindningstid.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today