Pasta med lövbiff och rostade grönsaker
5 portioner
- 500 gr lövbiff
- 2 tsk olivolja
- 1 zucchini
- 1 aubergine
Tomatsås
- 2 burkar cocktailtomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1/2 dl hackad färsk basilika
- salt & peppar
Gör så här:
Börja med tomatsåsen. Hacka löken och vitlöken fint och fräs en stund i oljan. Tillsätt cocktailtomaterna och låt puttra tills det tjocknar Smaka av med salt och peppar och tillsätt basilikan. Ställ åt sidan.
Under tiden såsen kokar skär zucchini och aubergine i skivor och rosta hastigt i stekpanna. Skär lövbiffen i 2 cm bred strimlor och stek den lite snabbt i olja, krydda med salt och svartpeppar.
Strimla de rostade grönsakerna och blanda ner i lövbiffen och tillsätt tomatsåsen. Blanda allt väl.
Servera med pasta och ev parmesan.
Obs! Smakar lika bra även utan lövbiffen och man vill ha den vegetarisk.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för allt, lägg till P för pasta och parmesan.
Personliga Points: 16 PP för allt, lägg till PP för pasta och parmesan.
Mitt WW: Grön 3, Blå 3 per portion, lägg till SP för pasta och parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita