Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med lövbiff och rostade grönsaker

skriv ut
5 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 2 tsk olivolja
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine

Tomatsås

  • 2 burkar cocktailtomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • salt & peppar
Gör så här:

Börja med tomatsåsen. Hacka löken och vitlöken fint och fräs en stund i oljan. Tillsätt cocktailtomaterna och låt puttra tills det tjocknar Smaka av med salt och peppar och tillsätt basilikan. Ställ åt sidan.

Under tiden såsen kokar skär zucchini och aubergine i skivor och rosta hastigt i stekpanna. Skär lövbiffen i 2 cm bred strimlor och stek den lite snabbt i olja, krydda med salt och svartpeppar.

Strimla de rostade grönsakerna och blanda ner i lövbiffen och tillsätt tomatsåsen. Blanda allt väl.

Servera med pasta och ev parmesan.

Obs! Smakar lika bra även utan lövbiffen och man vill ha den vegetarisk.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för allt, lägg till P för pasta och parmesan.

Personliga Points: 16 PP för allt, lägg till PP för pasta och parmesan.

Mitt WW: Grön 3, Blå 3 per portion, lägg till SP för pasta och parmesan.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 30 times, 1 visit(s) today