Du i Fokus
Mat & Dryck

Pastalåda med kyckling

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr kokt pasta
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1 stor röd lök
  • 1-2 msk smör och rapsolja
  • 1 stor broccoli
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 200 gr färskost gärna med chilismak
  • 4 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skär kyckling i mindre bitar och fräs i hälften av fettet, krydda med salt och peppar. Lägg kyckling och pasta i en ugnsfast form.

Plocka buketterna från broccolin, tärna lök, zucchini och paprika. Fräs broccoli, paprika, zucchini och lök i resten av fettet tills de är mjuka och vänd ner alltsammans i pastablandningen tillsammans med färskost och den rivna osten. Spara lite av osten och strö detta överst.

Gratinera i 225 grader, ca 25 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med en härlig sallad.

 

För er Viktväktare:

Points: 49 för hela gratängen, om man använder naturell färskost 7 %, 1 msk smör- och rapsolja och 10%-ig ost.

Personliga Points: 49-57 för hela gratängen, om man använder naturell färskost 7 %, 1 msk smör- och rapsolja och 10%-ig ost.

Mitt WW: Grön 14, Blå 13 per portion om man använde färskost 10%, 1 msk smör och rapsolja och 12%-ig ost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 312 times, 1 visit(s) today