Pastalåda med kyckling
4 Portioner
- 600 gr kokt pasta
- 500 gr kycklingfilé
- 1 stor röd lök
- 1-2 msk smör och rapsolja
- 1 stor broccoli
- 1 zucchini
- 2 röda paprikor
- 200 gr färskost gärna med chilismak
- 4 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Skär kyckling i mindre bitar och fräs i hälften av fettet, krydda med salt och peppar. Lägg kyckling och pasta i en ugnsfast form.
Plocka buketterna från broccolin, tärna lök, zucchini och paprika. Fräs broccoli, paprika, zucchini och lök i resten av fettet tills de är mjuka och vänd ner alltsammans i pastablandningen tillsammans med färskost och den rivna osten. Spara lite av osten och strö detta överst.
Gratinera i 225 grader, ca 25 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med en härlig sallad.
För er Viktväktare:
Points: 49 för hela gratängen, om man använder naturell färskost 7 %, 1 msk smör- och rapsolja och 10%-ig ost.
Personliga Points: 49-57 för hela gratängen, om man använder naturell färskost 7 %, 1 msk smör- och rapsolja och 10%-ig ost.
Mitt WW: Grön 14, Blå 13 per portion om man använde färskost 10%, 1 msk smör och rapsolja och 12%-ig ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita