Lätt Kladdkaka
8-10 bitar
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 2,5 dl kvarg
- 1 tsk flytande margarin
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa ägg och socker till det blir “fluffigt”. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt kvargen.
Smöra en form och häll i smeten. Grädda i ca 15 minuter.
Servera med valfria tillbehör.
För er Viktväktare:
Points: 14 P för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör- och rapsolja.
Personliga Points: 14-24 för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör- och rapsolja.
MittWW: Grön 22, Blå 18, Lila 15 för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör och rapsolja.
Tänk på att smeten inte blir fluffig när man vispar med vanligt sötningsmedel. Då vispar man 5 minuter på hög hastighet och nöjer sig med det. Tar man däremot Lättströ eller Sukrin blir det fluffigt.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 19
Pingback: Förslag på festlig mat till nyår!