Du i Fokus
Mat & Dryck

Gulaschsoppa för både gryta och Crockpot

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr bog av nötkött
  • 300 gr potatis
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk hel kummin
Gör så här:

Skär köttet i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och skiva morötter och lök.

Stek kött och lök i fettet i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i ca 20 minuter. Späd ev med mer buljong och smaka av med salt och peppar.

För Crockpot:

Dubbla eventuellt receptet om du har en större Crockpot. Skär köttet i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och skiva morötter och lök. Tillsätt alla ingredienser utom smör (behövs inte vid tillagning i Crockpot) och ställ Crockpoten på ettan i 6 timmar. Känn på potatisen, höj till 2 en liten stund om den är hård.

Servera gärna med yoghurt och bröd.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 6 P för hela soppan. 2 P om man gör den i Crockpot eftersom man då utesluter fettet. Lägg till P för eventuella tillbehör.

Points: 20 P för hela soppan. 16 P om man gör den i Crockpot eftersom man då utesluter fettet. Lägg till P för eventuella tillbehör.



Recept: Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 345 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Gulaschsoppa för både gryta och Crockpot

Kommentarer är stängda.