Fläskfile med champinjoner
4 portioner
- 600 gr fläskfilé
- 1 msk olja
- 1 burk cocktailtomater
- 2 burkar skivade champinjoner
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 vitlöksklyftor
- 1 buljongtärning (kalv, grönsaker, kött, svamp)
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Gör så här:
Häll cocktailtomaterna i en ugnssäker form.
Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn båda sidorna i stekpanna. Lägg över de i formen över tomaterna.
Häll av champinjonerna och bryn, när de fått lite färg täck fläskfilén med dem.
Hetta upp stekpannan och häll i matlagningsgrädden, buljongtärningen och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar. Hälls såsen över fläskfilén i formen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 225 gr ca 15-20 minuter eller tills ytan är gyllengul.
Servera med kokt ris eller pasta.
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 17 P för hela gratängen, om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig riven ost. Lägg till P för pasta eller ris.
Points: 29 P för hela gratängen, om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig riven ost. Lägg till P för pasta eller ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se