Delizie

skriv ut
4–5 portioner
  • 200 g lasagneplattor, färska
  • 1 paket Philadelphiaost, smaksatt, tex vitlök/örter.
  • 1 zucchini, medelstor (så rak som möjligt)
  • 150 g rökt skinka
  • 1 sats tomatsås, recept HÄR
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl matlagningsgrädde

 

Gör så här:

Börja med tomatsåsen, enligt receptet HÄR. Avrunda såsen med att hälla i matlagningsgrädde och låt koka tills den tjocknar. Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 200 grader.

Hyvla zucchinin i tunna skivor på längden med osthyvel. Ta en lasagneplatta åt gången, håll resten i sluten förpackningen så de inte torkar.

Bred lite philadelphiaost på lasagneplattan och lägg på 2-3 skivor zucchini och skinka. Rulla ihop plattan från kortsidan. Zucchini som ”smiter” ut kan skäras bort. Ställ rullen åt sidan med skarven neråt. Gör likadant med resten av lasagneplattorna.

Ta en ugnsfast form, häll en del av såsen i botten (så det täcker botten). Skär rullarna i 3-4 bitar, beroende på hur hög formen är och ställd dem tätt på högkant i formen. Häll över resten av såsen och strö över den rivna osten. Grädda i ugn ca 20 minuter.

 

För er Viktväktare: 45 SP Flex för hela formen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, philadelphiaost 11% och 12%-ig ost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita