Bräckt kassler med spenat- och ostpasta

skriv ut
Till 2 portioner behöver du:

  • 1 dl pasta okokt
  • 1 mindre purjolök
  • 150 g färsk bladspenat
  • 1 morot
  • 2 tsk matolja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 4 msk riven ost
  • 6 skivor kassler
Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen. Strimla purjolöken, riv moroten grovt och skölj spenaten. Fräs purjolöken och moroten i matoljan och tillsätt spenaten mot slutet. Häll på mjölken och krydda med lite salt och peppar. Låt allt sjuda ihop på svag värme i någon minut. Rör ner grönsaker och ost i den varma pastan. Stek kasslern hastigt på rätt så hög värme. Servera pastan tillsammans med kasslern och en god tomatsallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 8 SP per portion om man använder 17% ost, lättmjölk och om varje skiva kassler väger 30g. En dl pasta ska motsvara 35g (det blir 3 SP), använder du mer så lägg på SP.

Recept och bild – Nadjaskitchen